Informatii Austria Ski – Landul Tirol

ÖTZTAL

Sölden, Längenfeld

Asta înseamnă vacanță de iarnă cu adevărat – un cadru natural fantastic, cu o întindere de 65 de kilometri ce înglobează 250 de culmi la peste 3000 de metri altitudine, resorturi renumite de schi și în același timp o legendară „metropolă” a après-ski-ului. Nu uităm de complexul termal „Aqua Dome” perfect pentru relaxare și refacere după o zi de schi. Valea Ötztal este formată din cele mai cunoscute stațiuni: Solden, Obergurgl, Vent, Kühtai și Längenfeld. Sölden înseamnă plăcere la schi și distracție la superlativ. Este cu siguranță, raiul împătimiților de sporturi extreme și așteaptă în fiecare an iubitorii de schi și snowboarding cu vârfuri muntoase ce depășesc înălțimea de 3.000 de metri. Spranumit și „Ibiza Alpilor”, Sölden abundă în pârtii cu toate gradele de dificultate, care se întind pe 140 de kilometri, instalații super moderne de zăpadă artificială, telegondolă extravagantă la o altitudine de 3.040 de metri, precum și cele 2 zone de schi de pe ghețar. Sölden a primit de trei ori de-a lungul timpului, titlul de „Cea mai bună stațiune de schi și snowboard din Austria” și tot aici găsim cea mai lungă pârtie, care se întinde pe o distanță de 15 kilometri de pe ghețarul Rettenbach până în stațiune. Combină tot ce ai citit mai sus și îți vei da ușor seama că Sölden este, într-adevăr, o destinație de vis, mai ales dacă ești în căutare de aventură, adrenalină și aprés-ski. Situat în inima văii Ötztal, Längenfeld te așteaptă să îi descoperi minunatele împrejurimi și este renumit în special datorită SPA-ului termal „Aqua Dome”. Design-ul SPA-ului este din start un punct de atracție turistică, iar faptul că este unul cu ape termale i-a conferit asezării de doar 4000 de locuitori privilegiul de a fi singurul „sat termal” din regiunea Tirolului. Turiștii care vin în Längenfeld nu ratează ocazia de a se relaxa în piscinele interioare cu apă caldă, care poate ajunge chiar și la 36 de grade Celsius, dar și în bazinele exterioare care se întind pe o suprafată de 2000 de metri pătrați. Dacă ți-am spune că din apă se aude și muzică ți s-ar părea chiar incredibil, nu-i așa? Principala sursă de venit a locuitorilor o reprezintă turismul și nu e foarte greu să ne dăm seama de ce: peisajele sunt de vis, au un SPA unic în Europa, biserici în stil baroc de vizitat, peste 30 de restaurante cu preparate tradiționale și o mulțime de activități.

Informații de călătorie Aeroportul din München este foarte accesibil pentru valea Ötztal. Distanța este aproximativ 288km din München. Alte opțiuni ar fi aeroporturile din Innsbruck, Salzburg.

Repere Ötztal Cel mai înalt punct: 3.340 m; Cel mai jos punct: 1.400 m ;Instalaţii pe cablu: 74 ;Teleschiuri: 26 ;Telescaune: 32 ;Telecabine: 16

Total pârtii: 318 km – Pârtii usoare: 126 km ;Pârtii medii: 139 km; Pârtii dificile: 53 km

KITZBÜHEL

Kitzbühel este poate cel mai cosmopolit orășel din Austria, cu o varietate imensă de posibilități pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar și pentru a petrece timpul liber. Turiștii pot parcurge cele 60 de piste cunoscute internațional, care acoperă un total de 170 de kilometri pentru toate nivelurile de dificultate. Principalele atracții sunt pârtiile speciale pentru carving, slalom și cele de mare viteză. Pasionații sporturilor de iarnă și adrenalină este obligatoriu să încerce o coborâre pe pârtia cea mai abruptă a lumii numită „Streif”! Îți recomandăm schipass-ul “Kitzbüheler Alpen AllStarCard” care permite accesul la cele 7 domenii schiabile, 1088 de kilometri de pârtie și 359 instalații pe cablu pentru distracție fără limite! Cei care nu sunt amatori de schi se pot bucura de o excursie într-unul dintre orașele istorice Salzburg sau Innsbruck și poți profita de posibilitățile de après-ski inegalabile. „Lasă-te cucerit de o lume feerică a posibilităților nelimitate” pare să fie motto-ul regiunii, iar turiștii care îi calcă pragul pleacă întotdeauna acasă cu amintiri de neuitat.

Informații de călătorie Aeroportul din München este foarte accesibil pentru Kitzbühel. Distanța este aproximativ 125km din München. Alte opțiuni ar fi aeroporturile din Innsbruck, Salzburg.

Repere Kitzbühel Cel mai înalt punct: 2.000 m; Cotă staţiune: 760 m; Instalaţii pe cablu: 54 ;Teleschiuri: 16; Telescaune: 27 ;Telecabine: 11

Total pârtii: 170 km – Pârtii ușoare 69 km;  Pârtii medii 77 km ; Pârtii dificile 24 km Tunuri de zăpadă 50% acoperire

Skibus gratuit cu lift pass

SEEFELD

Dacă dorești o experiență austriacă alpină, Seefeld este locul potrivit. O stațiune preferată de turiști, Seefeld a pregătit pentru vizitatorii săi o varietate de pârtii, de la cele pentru începători, la cele pe care se pot aventura cei mai îndrăzneți împătimiți ai sporturilor de iarnă. Unele dintre cele mai bune trasee de schi se află în Seefeld iar pentru începători sunt disponibile școli de schi excelente. La doar o aruncătură de băț de capitala Tirolului, Innsbruck, simpaticul orășel este renumit și pentru faptul că a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în anii 1964 și 1976, dar și prima Olimpiadă a Tineretului, în anul 2012. În Seefeld pot fi găsite hoteluri de o calitate superioară, iar turiștii au parte de activități diverse, fie că sunt schiori sau nu: patinaj, centre SPA, golf. După lăsarea serii, te poți retrage la unul dintre restaurantele și barurile din centrul pietonal, poți petrece într-un club de noapte sau poți merge chiar într-un cazino, dacă e genul de activitate pe care preferi să o faci în vacanță. Fie că mergi în cuplu, cu familia sau cu prietenii, Seefeld este stațiunea care nu are cum să te dezamăgească. Informații de călătorie Aeroportul din München este foarte accesibil pentru Seefeld. Distanța este aproximativ 158km din München. Alte opțiuni ar fi aeroporturile din Innsbruck, Salzburg.

Repere Seefeld Cel mai înalt punct: 2.064 m; Cotă staţiune: 1.200 m Instalaţii pe cablu: 28; Teleschiuri: 19 ; Telescaune: 6 ; Telecabine: 3

Total pârtii: 37 km – Pârtii ușoare 22 km; Pârtii medii: 13 km ;Pârtii dificile: 2 km

104 total views, 1 views today

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *